Oh help, we betalen alles in SRD! De Spelen zijn aangebroken

Het is feest op de financiële afdeling van bedrijven in Suriname, want per 1 september moeten al hun betalingen in SRD gedaan worden. Waarom eenvoudig doen als het ook moeilijk kan, nietwaar?

Veel bedrijven prijzen hun producten nu aan in USD$, niet omdat ze meer van dollartekens houden, maar omdat de SRD zich gedraagt als een jojo op steroïden. Stel je een winkel voor met honderden producten. Tegen de tijd dat de medewerker klaar is met het aanpassen van de prijzen, zijn ze alweer veranderd. Het voelt als dansen op glad ijs met danspartners genaamd inflatie en hyperinflatie.

En ja, er is software om dit probleem op te lossen, maar dat is alleen weggelegd voor bedrijven met diepe zakken en niet voor de arme midden- en kleinbedrijven die al worstelen om het hoofd boven water te houden.

De echte verrassing? Vanaf 1 september mogen bedrijven niet meer stiekem hun producten in USD$ adverteren. Alles moet in SRD. Want dat is totaaaaaal haalbaar. GEWELDIG idee, vooral als de SRD zich gedraagt als een elastiek op een warme dag.

Laten we de arme zielen niet vergeten die hun huren in euro’s of USD$ betalen. Niet-geregistreerde verhuurders verhogen de huur alsof ze aandelen in de maan hebben. De overheid? Die kijkt toe van een afstandje en mompelt af en toe iets vaags over bescherming.

Kortom, het land staat aan de vooravond van nog meer chaos, compleet met dansende valuta en stijgende huren. En de burger? Die volgt het circus met twijfel of ze hun popcorn in SRD of USD$ moeten afrekenen. Blijf lachen, Suriname!

error: Kopiëren mag niet!