NCCR stuurt humanitaire hulpgoederen naar Grenada en St. Vincent en de Grenadines

Een deel van het Caribisch gebied heeft in juli aanzienlijke schade geleden door orkaan Beryl. Deze natuurramp heeft vooral grote overlast veroorzaakt op de eilanden Grenada en Sint Vincent en de Grenadines. In reactie op de noodoproep van deze eilanden heeft het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) ondersteuning geboden. 

Suriname zal twee containers van 40 voet met goederen doneren. Het totaalvolume bedraagt 13 ton per land, die zullen worden verscheept naar de eilanden. “We gaan rijst, blom, pasta en trampolines versturen op hun verzoek”, meldt kolonel Jerry Slijngard van het NCCR.

Dankzij de genereuze bijdragen van donateurs, die spontaan hebben ingestemd om hun steun te verlenen, is dit project mogelijk gemaakt. Volgens Slijngard zijn alle goederen inmiddels opgeslagen in het magazijn van NCCR. Nadat het benodigde papierwerk voor de verscheping is afgerond, zijn de goederen deze week in de containers geplaatst, met de intentie om ze via Tropical Shipping te verzenden. Slijngard hoopt dat de zending volgende week zal aankomen.

Alle landen die aangesloten zijn bij de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) hebben onmiddellijk gehoor gegeven aan de oproep van de landen en toegezegd goederen te doneren. 

Suriname heeft niet alleen bijgedragen met goederen, maar heeft ook financiële ondersteuning geboden. De geboden hulp is verstrekt op verzoek van beide landen, die ondersteuning hebben gevraagd om hun economieën te heropbouwen. De Surinaamse regering heeft goedgekeurd om elk land een gift van USD 100.000 te verstrekken voor dit doel.

error: Kopiëren mag niet!