“Kritiek op vicepresident en minister Vorswijk omtrent uitgifte gronden onterecht”

Een plaatselijke bewoner van Kabalebo heeft zijn ongenoegen geuit over de recente kritiek gericht op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hem onterecht in een kwaad daglicht wordt gesteld. West Kabalebo Timber Company, een houtverwerkingsbedrijf opgericht door inwoners van het gebied, betreurt uitspraken van districtscommissaris Josta Lewis, die stelt dat zij het bedrijf niet kent.

Ronnie Simon geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het bedrijf te allen tijde de wettelijke regels heeft gevolgd en voortdurend overleg heeft gevoerd met de dorpshoofden. “We hebben de hulp van de vicepresident ingeroepen nadat de districtscommissaris al meer dan een jaar had verzuimd om advies te geven over de toewijzing van het perceel dat bestemd is voor houtkap, samen met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk”, aldus Simon.

Simon benadrukte dat beweringen als zouden de minister en de vicepresident gronden aan het verdelen zijn, volledig ongegrond zijn. Hij verklaart dat het bedrijf zich ten volle bewust is van de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het gebied en dat zij zich daaraan houdt.

De lokale gemeenschap uit volgens Simon nog steeds haar waardering voor de inzet van de vicepresident in Kabalebo. 

Simon wees op de afronding van een belangrijk asfalteringsproject, gefinancierd uit eigen middelen van de vicepresident, als bewijs van de toewijding van de regering aan de vooruitgang van het gebied. “De eerste stap om een houtexploitatiebedrijf op te zetten wordt gezien als een belangrijke vooruitgang voor Kabalebo”, voegde hij eraan toe.

De gemeenschap van Kabalebo dringt erop aan dat de rol van de vicepresident in de ontwikkeling van het gebied wordt erkend en gewaardeerd, en dat ongefundeerde beschuldigingen die zijn reputatie schaden, achterwege worden gelaten.

error: Kopiëren mag niet!