Jeugd Doorgangscentrum Nickerie officieel geopend

Het Jeugd Doorgangscentrum in Nickerie, een belangrijke mijlpaal in de bescherming en bevordering van de rechten van het kind in Suriname, is vandaag, woensdag 14 augustus, officieel geopend, zo bericht het Openbaar Ministerie. 

Dit centrum biedt een veilige, ondersteunende omgeving voor Nickeriaanse jongeren in nood en is speciaal ontworpen om hen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en rehabilitatie.

Het Jeugd Doorgangscentrum Nickerie is het resultaat van een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie en UNICEF, die zich inzetten voor de ontwikkeling en bescherming van het kind. Het Jeugd Doorgangscentrum is opgezet om jongeren van 12 tot 18 jaar, die in conflict komen met de wet, of die om andere redenen extra ondersteuning nodig hebben, de nodige begeleiding te bieden in een kindvriendelijke omgeving.

Het Centrum is bemand door een team van professionals, die zich zullen inzetten om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen de kans te bieden het positieve pad te volgen.

Met dit initiatief wenst het Openbaar Ministerie een stevig fundament te leggen voor de toekomst van onze jeugd, in lijn met de principes van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. “Samen bouwen we aan een samenleving waarin elk kind de kans krijgt om te groeien, leren en bloeien”, aldus het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!