Etende en telefonerende CBB-medewerkster ernstig gewaarschuwd door BiZa

Een medewerkster van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) die tot ergernis van een bezoeker aan het eten en telefoneren was tijdens werkuren achter haar loket, is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) ernstig gewaarschuwd. 

De medewerkster werd door een cliënt van het CBB gefilmd tijdens haar wangedrag. Dit heeft voor haar een berisping als gevolg gehad, wat neerkomt op een waarschuwing dat het verwijtbaar gedrag zich niet meer mag herhalen. 

SC plaatste de beelden op social media platform Facebook en gaf aan: “Ga ik naar BvB Centrum in de stad voor me paspoort, dan zit deze mevrouw lekker te telefoneren en te eten, terwijl ik lang sta bij het loket geeft de mevrouw een torie en zat lekker te eten. Toen ik haar vroeg hoe lang ik nog moet wachten zei ze doodleuk; “Ik eet toch.” Maar haar loket stond open. Als je niet van je werk houdt, doe het niet. Aan dit soort luilakken gaan onze belastinggelden verloren”, aldus een vrije vertaling van de opmerkingen van de gebelgde burger SC. 

BiZa gaf aan kennis te hebben genomen van de beelden waarin de medewerkster van het CBB te zien is, terwijl zij achter de balie eet en telefoneert.

“Dit gedrag is in strijd met de professionele normen die wij als ministerie en het CBB verwachten van onze medewerkers en weerspiegelt niet de kwaliteit van dienstverlening die wij nastreven. De leiding van BiZa/CBB heeft kosten noch moeite gespaard om ervoor te zorgen dat het personeel goed getraind is in klantgerichtheid en zich bewust is van de hoge verwachtingen ten aanzien van hun gedrag op de werkvloer. Het gedrag dat in de video is vastgelegd, wordt daarom als onacceptabel beschouwd. De betrokken medewerkster is onmiddellijk ter verantwoording geroepen en heeft een berisping ontvangen. BiZa en het CBB benadrukken dat er geen tolerantie is voor dergelijk gedrag”, aldus een persbericht van het ministerie. 

“Het CBB blijft vastberaden om te werken aan het verbeteren van de dienstverlening om ervoor te zorgen dat alle burgers professioneel en met respect worden geholpen. Wij willen het publiek en alle cliënten van het CBB verzekeren dat dit incident serieus wordt genomen. Het CBB zal de nodige maatregelen blijven treffen om ervoor te zorgen dat dergelijke voorvallen in de toekomst worden voorkomen.”

error: Kopiëren mag niet!