Surinamers delen uitgavenpatronen 

In een recente webpeiling van Dagblad Suriname geven burgers inzicht in hun huishoudelijke uitgaven. Uit de resultaten blijkt, dat voedsel en boodschappen de grootste uitgavenpost vormen, met 35% (334 stemmen). Huisvesting, zoals hypotheek en huur, volgt met 22% (206 stemmen). 

Nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water en gas nemen 23% (220 stemmen) van het budget in beslag. Transportkosten, waaronder auto, brandstof en onderhoud, vertegenwoordigen 11% (101 stemmen). Verzekeringen, inclusief gezondheid en auto, vormen 5% (45 stemmen). Onderwijs scoorde laag met 0% (4 stemmen), terwijl 3% (31 stemmen) van de respondenten ‘andere’ uitgaven als grootste post noemden. 

De peiling biedt een waardevol overzicht van de financiële prioriteiten van huishoudens in Suriname.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!