Reactie op incident met medewerker CBB

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) laat in een gezamenlijk persbericht met het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) weten, dat zij  kennis heeft genomen van een video die momenteel circuleert op social media, waarin een medewerkster van het CBB te zien is, terwijl zij achter de balie eet en telefoneert. 

“Dit gedrag is in strijd met de professionele normen die wij als ministerie en het CBB verwachten van onze medewerkers en weerspiegelt niet de kwaliteit van dienstverlening die wij nastreven”, aldus BiZa en het CBB.

De leiding van BiZa/CBB heeft kosten noch moeite gespaard om ervoor te zorgen dat het personeel goed getraind is in klantgerichtheid en zich bewust is van de hoge verwachtingen ten aanzien van hun gedrag op de werkvloer. 

“Het gedrag dat in de video is vastgelegd, wordt daarom als onacceptabel beschouwd. De betrokken medewerkster is onmiddellijk ter verantwoording geroepen en heeft een berisping ontvangen”, zo staat in het persbericht.

BiZa en het CBB benadrukken dat er geen tolerantie is voor dergelijk gedrag. Het CBB blijft vastberaden werken aan het verbeteren van de dienstverlening om ervoor te zorgen dat alle burgers professioneel en met respect worden geholpen.

error: Kopiëren mag niet!