President Santokhi ontvangt vertegenwoordigers van de Brahma Kumari

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag 12 augustus  vertegenwoordigers van de Brahma Kumari op zijn Kabinet ontvangen, ter gelegenheid van het traditionele festival Raksha Bandhan. Dit feest, dat op de dag van de volle maan in augustus wordt gevierd, benadrukt de liefde en de band tussen broers en zussen. Het woord ‘Raksha Bandhan’ betekent letterlijk ‘band van bescherming’.

Raksha Bandhan is een gelegenheid waarbij zussen hun broers bezoeken en een rakhi, een beschermkoord, om hun pols binden. Dit symboliseert hun gebed voor de veiligheid en het welzijn van hun broers en versterkt de onderlinge band en liefde. De Brahma Kumari, een internationale spirituele organisatie met haar oorsprong in India, heeft van deze gelegenheid gebruikgemaakt om de president en de First Lady te bezoeken. 

De organisatie legt de nadruk op het innerlijke spirituele zelf en bevordert vrede en harmonie op spiritueel niveau. Het bezoek van de Brahma Kumari aan het staatshoofd onderstreept het belang van spiritualiteit en de verbinding tussen spiritueel en wereldlijk leiderschap. De organisatie bezoekt leiders binnen de regio in dit kader.

Tijdens hun bezoek benadrukten de vertegenwoordigers van de Brahma Kumari dat hun intentie is om liefde en positieve gevoelens uit te wisselen, los van materiële belangen. Het bezoek was een gelegenheid om de spirituele liefde en toewijding aan elkaar te uiten en om te reflecteren op de rol van leiderschap vanuit een spiritueel perspectief.

President Santokhi en de First Lady ontvingen beide een rakhi als teken van respect en verbondenheid.

error: Kopiëren mag niet!