Ontmoeting binnenkort tussen presidenten van Colombia, Brazilië en Mexico met president Maduro

De minister van Buitenlandse Zaken van Colombia, Luis Gilberto Murillo, zei zaterdag dat een ontmoeting tussen Nicolás Maduro, Gustavo Petro, Lula da Silva en Andrés Manuel López Obrador volgende week zou kunnen plaatsvinden en kondigde aan dat dit virtueel zou plaatsvinden.

“We willen dat deze ontmoeting zo snel mogelijk plaatsvindt”, zei Murilo tijdens een interview met de Colombiaanse W Radio.

De president van Venezuela, Nicolás Maduro, zei vrijdag dat hij op het telefoontje wachtte, maar dat dit “vanwege planningsproblemen” niet kon plaatsvinden.

“We hadden problemen met het aanpassen van de agenda van de drie presidenten en ook van de ministers van Buitenlandse Zaken”, zei Murillo in het radio-interview, eraan toevoegend dat ze ook voortdurend in dialoog zijn met de verschillende opposities in Venezuela.

De regeringen van Mexico, Colombia en Brazilië brachten deze week een gezamenlijke verklaring uit waarin ze vroegen om “levens te beschermen” en hoewel ze “absoluut respect uiten voor de soevereiniteit van de wil van het volk van Venezuela”, eisten ze snelle vooruitgang in het bekendmaken van de verkiezingsuitslag, uitgesplitst per stemstation.

In een daaropvolgende verklaring meldden de regeringen van de drie landen dat ze virtuele bijeenkomsten hielden om de situatie in Venezuela te bespreken.

error: Kopiëren mag niet!