Ambassadrice Ramkisoen overhandigt geloofsbrieven aan president Boluarte van Peru

Angeladebie Ramkisoen, de niet-residerende ambassadrice van Suriname in Peru, heeft woensdag 8 augustus officieel haar geloofsbrieven overhandigd aan president Dina Ercilia Boluarte Zegarra van Peru. De ceremonie vond plaats in Palacio de Torre Tagle te Lima, in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, Javier González-Olaechea. Ze werd op 18 januari 2022 beëdigd tot ambassadrice in Brazilië.

President Boluarte Zegarra heeft ambassadrice Ramkisoen van harte verwelkomd en haar een succesvolle termijn toegewenst. Ramkisoen heeft gesprekken gevoerd met prominente autoriteiten van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Onderwijs om manieren te verkennen waarop de samenwerking tussen beide landen kan worden versterkt en uitgebreid.

Suriname en Peru werken nauw samen op zowel internationaal als regionaal niveau binnen verschillende organisaties, zoals de Verenigde Naties, de Internationale Maritieme Organisatie, de Organisatie van de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), en de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De samenwerking richt zich onder meer op milieukwesties en veiligheid.

Suriname en Peru onderhouden sinds 22 juni 1978 diplomatieke relaties.

error: Kopiëren mag niet!