Onethische medische keuringen bij sollicitaties: Vrouwen melden misstanden

Verscheidene vrouwen hebben gemeld dat zij bij sollicitaties een onethische medische keuring ondergaan, waarbij een huisarts zonder specialisatie voor borstkankeronderzoeken hun borsten betast. Deze huisarts knijpt in de borsten en tepels om te zoeken naar knobbels en afscheiding, onder het voorwendsel van het uitsluiten van borstkanker. Dit kan echter alleen betrouwbaar worden vastgesteld door een mammogram, niet door een huisarts.

Deze onprofessionele praktijk is een grove schending van de lichamelijke integriteit van vrouwen en leidt tot traumatische ervaringen.

Dit is niet alleen een serieuze inbreuk op hun privacy, maar ook onnodig, aangezien de keuringsarts simpelweg doorverwijzingen voor mammogrammen kan aanvragen zoals bij elke andere medische test.

Getuigenissen van de vrouwen bevestigen dat dit onderzoek niet alleen onprofessioneel is, maar ook bijzonder traumatisch. Het feit dat een sollicitant een dergelijke invasieve en ongekwalificeerde keuring moet ondergaan, toont een ernstig gebrek aan respect voor de persoonlijke grenzen en waardigheid van de vrouwen. 

Er moet dringend actie worden ondernomen om deze praktijk te stoppen.

De verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijven om een veilige en gerespecteerde werkomgeving te waarborgen, wat begint met het afschaffen van dergelijke vernederende medische keuringen.

Vrouwen die solliciteren, verdienen het om behandeld te worden met respect en waardigheid, en mogen niet gedwongen worden om hun lichamelijke integriteit en mentale welzijn op het spel te zetten voor een baan.

Het is cruciaal dat bedrijven zich houden aan ethische en professionele normen tijdens sollicitatieprocessen en medische keuringen. Laten we hopen dat deze rapportages de nodige veranderingen teweegbrengen om dergelijke misstanden in de toekomst te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!