Onderwijs- en Beroepenbeurs: bezoekers ontdekken onderwijs innovaties en studiemogelijkheden

Van 8 tot 10 augustus vond de Onderwijs- en Beroepenbeurs plaats in het Live Entertainment Center. Tijdens de beurs waren verschillende directoraten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) aanwezig, evenals diverse organisaties zoals het NATIN, UNASAT, Hakrinbank en meerdere om informatie te verstrekken over studiemogelijkheden, studiefinanciering, het beroepsgericht onderwijs, onderwijsvernieuwingen, nieuwe leerboeken, trainingen, bijscholing en nog veel meer.

“Ik was hier niet specifiek voor één ding, maar om meer te weten te komen over verschillende onderwerpen waarvan ik niet eens wist dat ze in Suriname bestonden.” “Het is echt leuk om meer informatie te krijgen over wat er allemaal plaatsvindt in het onderwijs”, zei Sa’ieda Amatsabari, een bezoekster aan de beurs.

“Ik heb veel interessante dingen gezien en het is duidelijk dat Suriname vooruitgaat op het gebied van onderwijs,” voegde Sa’ieda toe. Ze merkte op dat een groot deel van het Surinaamse onderwijs gebaseerd is op het Nederlandse systeem, maar dat er nu nieuwe leermethoden zijn ontwikkeld die speciaal zijn aangepast aan de Surinaamse context. Ze verwees daarbij naar de nieuwe schoolboeken voor verschillende leerjaren, die zijn verrijkt met Surinaamse verhalen en beter aansluiten bij de leef- en denkwereld van het Surinaamse kind. Sa’ieda wil na de middelbare school Bedrijfseconomie studeren en was daarom vooral geïnteresseerd in de informatie van UNASAT.

Een andere bezoeker, Lakiesha, deelde haar positieve ervaring en keek uit naar studiemogelijkheden na haar studie. Ze was vooral geïnteresseerd in het Bureau voor Speciaal Onderwijs, aangezien ze studente Pedagogiek is aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Ook Ayesha gaf aan dat ze op zoek was naar informatie over een specifieke studierichting, namelijk Psychologie. Ze was blij met de aanwezigheid van het ministerie en haar verschillende afdelingen op de beurs om de nodige informatie te verschaffen over studiemogelijkheden en studiefinanciering.

SD

error: Kopiëren mag niet!