Maduro wil X in Venezuela 10 dagen blokkeren na ruzie met Musk over omstreden verkiezingen

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft gezegd dat hij stappen onderneemt om het sociale mediaplatform X, voorheen Twitter, 10 dagen in het land te verbieden, na een publiek geschil met de eigenaar ervan, Elon Musk, over de omstreden verkiezingen die Maduro beweerde te hebben gewonnen.

Maduro zei donderdag dat hij een voorstel had ondertekend met de National Telecommunications Commission (Conatel) om het sociale netwerk uit de roulatie te halen, en beschuldigde Musk ervan de regels van X te schenden door aan te zetten tot “haat, fascisme (en) burgeroorlog”.

Maduro’s aankondiging komt nadat hij en Musk publiekelijk kritiek hadden uitgewisseld over een Venezolaanse verkiezing die Maduro beweerde te hebben gewonnen, maar die de Verenigde Staten en andere westerse en diverse Latijns-Amerikaanse landen zeggen dat hij heeft verloren.

Musk heeft op X gezegd dat “Maduro geen goed mens is” en beschuldigde hem van “grote verkiezingsfraude”. Maduro heeft Musk op zijn beurt beschuldigd van samenzwering tegen zijn land.

error: Kopiëren mag niet!