Gouden huwelijk echtpaar Amatirsat-Djajoes

Een prachtig moment voor het echtpaar Amatirsat-Djajoes in het ressort Lelydorp, die te midden van hun kinderen en families op 10 augustus hun gouden huwelijksjubileum mocht vieren.

Meneer Tamin Amatirsat, is geboren in het district Suriname op 13 augustus 1952. Hij komt uit een gezin van zeven kinderen waarvan hij de oudste is. De school heeft hij doorlopen. Bij een oproep door de Suralco bauxiet maatschappij werd hij aangenomen als electrische kraanoperator, waar hij zijn krachten gaf tot zijn pensionering.

Hij was verbonden aan de voetbalvereniging SCVU sportclub die aangesloten was bij de LSB sportbond. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met tuinieren, het kweken van doksen en kippen. Ook verkoopt hij de welbekende ‘schaafijs’.

Mevrouw Ngadinah Eline Djajoes zag het levenslicht op 21 mei 1960 in Paramaribo. Zij komt uit een gezin van drie kinderen waarvan zij het oudste kind is. In het dagelijks leven houdt zij zich bezig met de oppas van haar kleinkinderen. Ook houdt zij zich bezig met tuinieren en het huishoudelijk werk. Uit het huwelijk zijn er vijf kinderen geboren waarvan twee zonen en drie dochters.

Het echtpaar heeft elf klein kinderen en vier achterkleinkinderen en voelt zich gelukkig met het bouwen van een eigen woning en de geboorte van hun kinderen. Het Christendom is het geloof dat het echtpaar belijdt.

Namens de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Mohamed Shafiek Goelaman, is werd felicitatie overgebracht aan het echtpaar. Het echtpaar kreeg uit handen van de Bestuursopzichter een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto namens de regering. De middelen die gepaard gaan bij zo’n mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!