Explosie in container aan boord Taiwanees vrachtschip in Chinese haven van Ningbo

Een schip van de Taiwanese vracht containerrederij Yang Ming Marine Transport Corp. vloog in brand nadat er vrijdag een explosie plaatsvond in een container aan boord, terwijl het schip zich in de drukke haven van Ningbo in Oost-China bevond.

Het schip YM Mobility kwam vroeg in de ochtend van vrijdag in Ningbo aan na de laatste stop in Shanghai. De verzender zei dat de container was geladen met gevaarlijke stoffen.

De verlader zei dat de oorzaak van de explosie nog steeds wordt onderzocht. Yang Ming Marine zei dat YM Mobility momenteel is toegewezen om de route tussen het Verre Oosten en het Midden-Oosten te bedienen.

China Central Television (CCTV) citeerde autoriteiten die zeiden dat de container was geladen met materialen die kwetsbaar zijn voor explosies, zoals lithiumbatterijen en parabenen, en dat het drie maanden zou kunnen duren om het schip te repareren.

CCTV zei ook, dat YM Mobility, uitgerust met 20 bemanningsleden, na het aanmeren in Ningbo eerder naar Jakarta, Indonesië zou varen. Chinese nieuwsmedia meldden dat YM Mobility, gebouwd in 2011, een schip is onder Liberiaanse vlag met een capaciteit om 6.600 twintig-voet equivalent unit (TEU) containers te vervoeren.

error: Kopiëren mag niet!