134 jaar Javaanse Immigratie ook herdacht en gevierd op Mariënburg

Op 9 augustus vond te Mariënburg een speciale herdenking plaats ter gelegenheid van 134-jarige Javaanse Immigratie. De dag werd gekenmerkt door een aantal indrukwekkende speeches van verschillende prominente personen, die hun waardering uitspraken voor de rijke cultuur en de bijdragen van de Javaanse gemeenschap aan de samenleving.

Naast de speeches waren er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder kunst- en muziekoptredens die de Javaanse cultuur vierden. Voor de jongere bezoekers waren er kinderspelen, die voor extra vrolijkheid zorgden en een gevoel van saamhorigheid creëerden. Het evenement werd druk bezocht, met veel mensen die samenkwamen om deze belangrijke mijlpaal te herdenken en te vieren.

De herdenking bood niet alleen een kans om stil te staan bij de geschiedenis van de Javaanse immigratie, maar ook om de verbinding tussen de verschillende gemeenschappen te versterken en de culturele diversiteit van de regio te vieren. Het was een dag vol herinneringen, vreugde en een collectieve blik op de toekomst.

Naast de viering van deze speciale Dag der Javanen heeft de Pertjajah Luhur (PL) bekendgemaakt zich voor te bereiden op de verkiezingen van 2025 en dat zij wil strijden voor hun rechtvaardige aandeel in Suriname. Volgens ondervoorzitter Bronto Somohardjo, die ook minister van Binnenlandse Zaken is, is de tijd van nederigheid voorbij. Hij roept de huidige generatie op om op te staan en te vechten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving.

Tijdens de herdenking van de Javaanse immigratie benadrukte hij het belang van eenheid binnen de partij. De PL heeft plannen voor de inkomsten uit olie, waaronder een voorstel voor een aandelenpakket voor elk nieuw geboren kind en dividenden voor alle 21-jarigen. 

Bronto en partijvoorzitter Paul Somohardjo, die geen politieke ambities heeft maar wel als informateur wil optreden na de verkiezingen, willen de identiteit van de PL beschermen en staan open voor alle etniciteiten binnen de partij. De PL gelooft dat ze met de steun van de Javaanse gemeenschap zeker kan rekenen op zetels bij de verkiezingen volgend jaar.

CS

error: Kopiëren mag niet!