President Santokhi onthult projectbord woningbouwproject te Voorburg

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een soft launch van het AHP-project in Voorburg, Commewijne, het projectbord onthuld van de voorbereiding en ontwikkeling van 8,5 hectare grond, te verdelen in 161 percelen en drie hoofdwegen met tussenwegen. De onthulling van het projectbord vond plaats op vrijdag 9 augustus. 

De directievoerder namens de staat Suriname, Ignaz Ahmadali,  zei dat de Islamic Development Bank (IsDB) een overeenkomst heeft met de staat Suriname voor de bouw en renovatie van 3.775 woningen. Na een aanbestedingsproces is het bedrijf China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group aangewezen. Dit bedrijf heeft reeds gemobiliseerd  om de werkzaamheden te kunnen starten op het terrein in Voorburg.

Van de 161 kavels op het terrein in Voorburg, zijn 150 bestemd zijn voor de bouw van één- en twee-slaapkamers woningen. De overige kavels zijn gereserveerd voor openbare voorzieningen, zoals een brandweerpost, faciliteiten voor Sociale Zaken en Volkshuisvesting, een park en sportveld, een speeltuin en een crèche. De financiering vindt plaats vanuit de overeenkomst die de staat heeft met de IsDB.

President Santokhi benadrukte dat dit stuk grond overheidsgrond is en dat de overheid het aanbiedt aan de gemeenschap om betaalbare woningen te realiseren. “Dit project wordt voortgezet”, beloofde de president. In de afgelopen dagen heeft het staatshoofd bezoeken gebracht aan cliënten van het Affordable Housing-project, waaronder ouderen en mensen met een beperking.

error: Kopiëren mag niet!