Ontbossing in Amazonewoud Brazilië is gedaald tot laagste niveau sinds 2016

Het Amazone-regenwoud van Brazilië constateert de grootste ontbossingafname sinds 2016. In de afgelopen 12 maanden is van het Amazone-regenwoud 4.300 vierkante kilometer verdwenen. Dat is een afname van bijna 46% vergeleken met de vorige periode.

Er moet nog veel gebeuren om de vernietiging te stoppen en de maand juli liet een toename van 33% in het kappen van bomen zien ten opzichte van juli 2023. Een staking van ambtenaren bij federale milieuagentschappen droeg bij aan deze toename.

President Luiz Inácio Lula da Silva heeft beloofd om in 2030 “geen ontbossing” te hebben. Zijn huidige termijn eindigt in januari 2027. De ontbossing in het Amazonegebied is sterk afgenomen sinds het einde van de extreemrechtse president Jair Bolsonaro’s regering in 2022. Onder die regering bereikte het verlies aan bossen een hoogtepunt van 15 jaar.

Ongeveer tweederde van het Amazonegebied ligt in Brazilië. Het is nog steeds het grootste regenwoud ter wereld en beslaat een gebied dat twee keer zo groot is als India, aldus persbureau Associated Press.

error: Kopiëren mag niet!