Man (29) doodgeschoten door straatrover bij poging zijn gouden halsketting te roven

De 29-jarige D.J. is donderdagochtend 8 augustus 2024 een poging beroving van zijn gouden halsketting op de hoek van de Sapakara- en Aikarastraat beschoten door een straatrover en overleed ter plekke. Een man waarmee het slachtoffer liep, C.D., heeft ook schotverwondingen opgelopen en is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De politie van het bureau Latour kreeg ‘s ochtends omstreeks kwart voor een, de melding van het Command Center dat er op eerder genoemde locatie twee slachtoffers lagen met schotverwondingen. Daar aangekomen troffen agenten de twee slachtoffers D.J. en C.D. aan. 

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat het om een straatberoving gaat, waarbij een verdachte op een bromfiets geprobeerd heeft het slachtoffer D.J. van zijn halsketting te beroven en de twee voetgangers heeft beschoten. 

D.J. werd in zijn rug geraakt en C.D. in een bovenbeen. Bij aankomst van een ambulance constateerde het ambulancepersoneel dat D.J. geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. 

Het slachtoffer C.D. werd voor medische hulp in de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij ter verpleging in de ziekeninrichting is opgenomen. Zijn situatie is stabiel.

De nodige instanties werden vervolgens ingeschakeld voor onderzoek en het lichaam van D.J. werd in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De verdachte verdween na zijn daad met hoge snelheid op de bromfiets en is vooralsnog voortvluchtig. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!