EZ waarschuwt weer voor prijsopdrijving aardappelen en gele uien

De afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ), laat weten dat er een tekort is aan aardappelen en gele uien. Het ministerie van EZ stelt, dat er extra controlewerkzaamheden verricht zullen worden en waarschuwt eenieder om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving of hamsteren van de goederen. 

De maximale prijs voor aardappelen is vastgesteld op SRD 51,60 en voor gele uien op SRD 37,70.  De producten “aardappelen” en “gele uien” behoren tot de seizoengevoelige producten en na een mislukte oogst en tekort op de wereldmarkt, hebben importeurs in Suriname minder geïmporteerd. 

Het ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de Economische Controle Dienst (ECD)-ambtenaren. De samenleving wordt opgeroepen om elk vermoeden van prijsopdrijving en hamsteren door te geven.

Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkortnummer 1940, WhatsApp +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

error: Kopiëren mag niet!