Dc Lewis van Kabalebo: “Vp Brunswijk en GBB-minister Vorswijk lappen wet aan hun laars”

Volgens districtscommissaris (dc) Josta Lewis van Kabalebo worden wet en recht door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) aan hun laars gelapt. Het betreft uitgifte van concessies zonder advies van de bevoegde districtscommissaris voor het ontginnen van goud en hout in het ressort Kabalebo, dat onder andere de dorpen Apoera, Washabo en Section bevat. 

Dd Lewis stelt dat ministeries geen eigendommen zijn van bepaalde partijen. Er worden volgens haar bewust achter haar rug om afspraken gemaakt met ondernemers. In opdracht van de vicepresident worden stukken getekend, handelingen verricht die onrechtmatig zijn en al geruime tijd worden een en ander gedoogd, aldus Lewis tegenover ABC. De dustrictscommissaris stelt dat er open communicatielijnen moeten zijn tussen regeringsfunctionarissen. “De minister had de telefoon moeten pakken en mij moeten bellen en of appen.” 

Volgens haar zullen de lokale bewoners van het gebied, de inheemsen, absoluut niet pikken dat er mijnbouw en ontginningsactiviteiten worden gepleegd in hun leefgebied. Dit is de zoveelste aanvaring met grondzaken binnen deze regeertermijn. 

Grondbeleid is vanaf het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk een groot probleem tussen de coalitiepartijen VHP en ABOP en heeft op diverse momenten tot conflicten geleid.

error: Kopiëren mag niet!