Geen overlevenden na crash passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord in Brazilië

In Brazilië, dicht bij São Paulo, is een passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord neergestort. Dat meldt luchtvaartmaatschappij VoePass. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de crash. Beelden tonen dat het toestel verticaal uit de lucht valt en ontploft bij impact. Volgens de lokale Braziliaanse media zijn er geen overlevenden. 

Het zou gaan om een 14 jaar oude VoePass ATR 72, een tweemotorig turboprop-passagiersvliegtuig. In totaal kan het toestel 74 passagiers vervoeren en een tweekoppige bemanning, maar er zouden ‘slechts’ 62 personen, onder wie 4 medewerkers, aan boord zijn geweest.

Braziliaanse media melden dat er geen overlevenden zijn, al is dat nog niet bevestigd. Ook de luchtvaartmaatschappij VoePass zegt dat het geen informatie heeft over de toestand van de passagiers aan boord.

Het vliegtuig was omstreeks 09.46 uur lokale tijd opgestegen in Cascaval, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Paraná. Het laatste signaal werd ontvangen omstreeks 11.22 uur. De lokale brandweer in São Paulo bevestigt op social media dat een vliegtuig is neergestort in Vinhedo, een voorstad van de Braziliaanse metropool Sao Paulo.

Op beelden is te zien dat het toestel uit de lucht valt. TV GloboNews toont beelden van een grote brand en er komt een grote rookpluim uit wat lijkt op de romp van een vliegtuig.

Tijdens een evenement in het zuiden van Brazilië heeft president Lula da Silva de aanwezigen ook gevraagd om op te staan en een minuut stilte te houden.

error: Kopiëren mag niet!