Indiase BuZa-minister: ‘Premier Sjeik Hasina wilde op korte termijn komen”

De afgezette premier van Bangladesh, Sjeik Hasina, deed een verzoek om ‘op zeer korte termijn’ naar India te komen, vertelde de Indiase minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) aan het parlement. Hasina vluchtte maandagavond van Bangladesh naar India nadat een politieke crisis haar regering ten val bracht.

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar gaf niet aan hoe lang ze in het land zou blijven of wat haar volgende stappen zouden zijn. In zijn eerste officiële opmerkingen sinds de crisis in Bangladesh piekte, zei hij dat India de afgelopen 24 uur regelmatig contact had gehad met de autoriteiten in Dhaka.

Hasina trad maandag af na weken van dodelijke protesten tegen de regering. India deelt een grens van 4.096 km met Bangladesh en heeft nauwe economische en culturele banden met het land.

Er zijn zorgen dat de aanhoudende spanningen in Bangladesh kunnen overslaan naar India, dat mevrouw Hasina heeft gesteund tijdens haar 15-jarige ambtstermijn, ondanks haar strenge optreden tegen andersdenkenden en het gevangenzetten van oppositieleiders.

error: Kopiëren mag niet!