Halliburton Group wil haar werkzaamheden in Suriname uitbreiden

President Chandrikapersad Santokhi ontving woensdag 7 augustus een delegatie van de Halliburton Group op het Kabinet van de President. De Halliburton Group is een van ’s werelds grootste leveranciers van energieproducten en -diensten. CEO Jeffrey Miller en zijn team zijn in Suriname om de mogelijkheden voor uitbreiding van hun operaties te verkennen. 

De Halliburton Group heeft al een ‘Mud en Cementing Plant’ in Suriname. Hier worden materialen geproduceerd die nodig zijn om bronnen te boren in de offshore. De onderneming opereert al 40 jaar op kleine schaal met Staatsolie in Saramacca. 

Miller is van mening dat er een grote business in de olie- en gasindustrie zal ontstaan in Suriname. Hij zegt vast van plan te zijn om zijn huidige operaties in Suriname verder uit te breiden.

De president heeft de leiding van Halliburton uitgenodigd om verder in dialoog te treden over hun investeringsplannen.

Staatsolie-directeur Jagesar hoopt dat het bedrijf net als in Guyana zijn apparatuur en dienstverlening ook vanuit Suriname zal aanbieden. “U begrijpt dat Guyana voor is op ons. De onderneming heeft al veel apparatuur in Guyana staan en wij vragen ze om veel uit Suriname te doen en dezelfde fabriekshallen ook in ons land op te zetten en de service vanuit Suriname te verlenen”, aldus Jagesar.

error: Kopiëren mag niet!