Verbetering drinkwatervoorziening Groot Paramaribo laat nog even op zich wachten

De voorbereidingen voor de verbetering van de drinkwatervoorziening in met name Groot Paramaribo zijn al geruime tijd gaande. Er is een eerste aanbesteding gehouden met als resultaat de gunning aan een leverancier voor het leveren van het materiaal. Deze leverancier heeft al twee bezendingen aan materiaal binnengehaald. De betaalovereenkomst met de leverancier is getekend. De betaling aan de aannemer heeft echter nog niet plaatsgevonden. Nadat de aannemer zijn geld heeft ontvangen, zal het materiaal aan de SWM worden overgedragen. 

Volgens de SWM zal de uitvoering van dit deel van het project, met name de vervanging van bronpompen, drie tot vier weken in beslag nemen. Het vervangen van de oude bronpompen met nieuwe zal ervoor zorgen dat de waterdruk weer op peil komt. 

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie die voor zijn collega-minister van Natuurlijke Hulpbronnen David Abiamofo waarneemt, zei vorige week in het parlement niet wanneer er daadwerkelijk een aanvang gemaakt zal worden met de uitvoering van de werkzaamheden. Wel zei hij, dat de minister van Financiën de middelen voor de verbetering van de drinkwatervoorziening van de SWM zijn veiliggesteld.  

De regering heeft eerder dit jaar besloten een bedrag van USD 7 miljoen beschikbaar te stellen voor de SWM ten behoeve van de verbetering van de drinkwatervoorziening in met name Groot Paramaribo.

Verschillende wijken kampen al een paar jaren met het probleem van lage waterdruk uit de kranen. Dit zorgt voor veel ongemak en ongerief. Tijdens de recente maandenlange droogte was de situatie voor velen haast onhoudbaar. Velen kijken dan ook uit naar een spoedige aanpak van het drinkwaterprobleem.

error: Kopiëren mag niet!