Drie verdachten van smokkel 115 zakken rode uien opgepakt door politie Corantijn

In een zaak waarin maandag 5 augustus een partij uien die vanuit Guyana naar Suriname was gesmokkeld, zijn de drie verdachten R.A. (33), R.D. (48) en A.B. (45) door de politie van Corantijn aangehouden.

Agenten van politiebureau Corantijn gingen na een melding dat er smokkelpraktijken plaatsvonden nabij de Clarasluis aan de rechteroever van de Corantijnrivier, direct naar die locatie voor onderzoek. Bij aankomst zagen agenten een pick-up die vanuit de Clarasluis over de Bastieweg reed. De bestuurder R.A. werd tot stoppen gesommeerd en bij controle van de laadbak trof de politie 115 zakken rode uien aan. Het onderzoek van de politie wees uit, dat in opdracht van ene R.D. deze uien via de Corantijnrivier vanuit Guyana het land waren binnengesmokkeld. In het belang van het onderzoek werden de lading uien en de pick-up door de politie in beslag genomen.

De bestuurder R.A. werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels meldde de opdrachtgever R.D. zich bij de politie en hij werd direct in de boeien geslagen en voorgeleid. 

Tijdens het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de lading uien aan ene A.B., zijnde de eigenaar van een bekende handelszaak in Nickerie, toebehoorde. Na te zijn ontboden werd ook deze verdachte A.B. in de kraag gevat en voorgeleid.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Het Korps Politie Suriname benadrukt weer, dat smokkelpraktijken hard aangepakt zullen worden om de integriteit van de grenzen te waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!