Deadpool & Wolverine’ Review – De Verloren Hoop van de MCU Herstelt het Vertrouwen**

De Marvel Cinematic Universe (MCU) verkeert in ongekende tijden. Na een reeks successen – van Iron Man tot Avengers: Endgame – naast enkele missers, heeft de MCU recent met uitdagingen te maken gehad zoals de COVID-19-pandemie en superheldenmoeheid. Dit leidde tot twijfels over de levensvatbaarheid van de franchise. De huidige “Multiverse Saga” krijgt niet dezelfde lovende kritieken als de vorige “Infinity Saga”. Te midden van deze onzekerheden komt Marvel Studios-president Kevin Feige met een gewaagd project: Deadpool & Wolverine.

Deadpool uit 2016, een passieproject van Ryan Reynolds, introduceerde een grofgebekte, vierde-muur-doorbrekende held die chaos creëerde binnen de X-Men-sandbox. Nu, met de terugkeer van zowel Reynolds als Hugh Jackman als Wolverine, lijkt Deadpool & Wolverine een poging te zijn om de fans herinneringen op te halen aan betere tijden. Geregisseerd door Shawn Levy, slaagt de film erin om het publiek te geruststellen over de toekomst van de MCU door een gedurfde aanpak en diep respect voor de personages.

Hoewel de film veel verrassingen bevat, worden die bewust uit de marketingcampagne gehouden. Verwijzingen naar bekende gezichten en personages zijn alomtegenwoordig, maar de film vermijdt een oppervlakkige cameo-parade te worden. De terugkerende personages krijgen een substantieel aandeel in het verhaal en voelen als geïntegreerde delen van de plot. Het centrale verhaal draait om Deadpool die zijn tijdlijn probeert te redden, wat hem koppelt aan Wolverine. Samen vechten ze tegen Mr. Paradox en de kwaadaardige Cassandra Nova, en proberen ze de wereld te redden.

Deadpool & Wolverine heeft enkele minder sterke momenten, met name de flauwe humor die kenmerkend is voor Deadpool-films. Desondanks bevat de film voldoende humor en actie om te boeien. De praktische decors en de woestenijomgeving geven de film een tastbare kwaliteit die wordt gewaardeerd door fans.

Kortom, Deadpool & Wolverine slaagt erin om de levensvatbaarheid van de MCU te bevestigen en het vertrouwen van de kijkers te herstellen.

error: Kopiëren mag niet!