“De prijzen van producten verschillen bijna overal”

“Soms weet je niet meer waar je moet beginnen als je naar de prijzen van producten kijkt over het algemeen”, zegt Marvin in gesprek met Dagblad Suriname. Hij moet dagelijks de stad in om naar het werk te gaan. Het is hem opgevallen dat bijna overal de prijzen van producten in verschillen. 

“Je hebt een tijd waarin de prijzen van de groentesoorten stabiel zijn, dus op een prijs wordt gehouden, en dan heb je een tijd waarin de prijzen verschillen om de ene dag of week en dat hebben wij nu. Vandaar dat de prijzen nu even te vergelijken zijn met de prijzen van de straat.”

Een standhouder die meedoet met de verkoop langs de straat geeft aan dat de prijzen ook altijd een rol spelen bij de groothandel. “Het is vaak gezegd door elke kleine groenteman of verkoper. De groothandel speelt altijd een grote rol als jij afhankelijk bent. Als al je groenten uit je tuin komen, dan heb je wel een voordeel, maar nu komt het niet zo vaak voor. Men koopt grotendeels toch bij de groothandel en je gaat dan je prijzen ook moeten aanpassen.” 

“Enkele bladgroentesoorten zijn wel te redden. Bladgroenten kan men al vinden tussen SRD 25 en SRD 40, hangt ook af van welke soort. Maar tomaat is nog steeds duur”, benadrukt de standhouder. 

Een burger die de markt binnen gaat zegt, dat zij tajerblad en andere groentesoorten die geen bladgroenten zijn is gaan kopen. Zij vindt de prijzen wel redelijk, maar je hebt velen die geen SRD 25 kunnen neertellen voor een bladgroentesoort of SRD 45 zelfs. “Om uit te komen en om minder hoofdpijn te hebben ga je zelf planten en die tijd en geduld hebben wij niet, dus als het gemakkelijk gedaan wordt en duur uitkomt moeten wij dan maar accepteren hoe het is en niet klagen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!