Ambassadeur Hardien ontvangt aanstaande Indiase ambassadeur in Nieuw Delhi

Ambassadeur Arunkoemar Hardien van Suriname in de Indiase hoofdstad New Delhi heeft Subhash Gupta, de volgende ambassadeur van India in Suriname ontvangen voor een kennismakingsbezoek. De Indiase diplomaat volgt binnenkort Shankar Balachandran op als ambassadeur van India in Suriname. 

Volgens Hardien markeert de benoeming van de nieuwe ambassadeir van India een belangrijk moment in het versterken van de diplomatieke banden tussen Suriname en India. “Terwijl we onze beste wensen uitspreken voor een succesvolle ambtstermijn, anticiperen we reikhalzend op verbeterde samenwerking en vruchtbare betrokkenheid in verschillende sectoren tussen Suriname en India”, stelt Hardien, die voorheen directeur was op het Kabinet van de President, via social media. “Ik wens ambassadeur Gupta en zijn familie een prachtig verblijf in Suriname.”

Versterken van banden 

Suriname en India onderhouden al jarenlang vriendschappelijke en culturele banden. Vorig jaar bezocht president Draupadi Murmu van India Suriname voor een driedaags officieel bezoek, in het kader van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Kransleggingen, gebeden, overhandiging van gedenktekens, een staatslunch en het uitwisselen van intentieverklaringen, waren de meest prominente zaken die toen werden gedaan.

In januari vorig jaar ging president Chandrikapersad Santokhi naar India. Toen had hij onder andere ontmoetingen met de Indiase premier Narendra Modi. Beide regeringsleiders stonden destijds stil bij de dynamische samenwerking tussen Suriname en India. Handel, volksgezondheid, toerisme en defensie zijn enkele belangrijke sectoren waar er wordt samengewerkt.

error: Kopiëren mag niet!