Oppositie vraagt spoedvergadering aan over situatie rijstsector

De fracties van de NDP, NPS en de BEP in de Nationale Assemblee willen dat op zo kort mogelijke termijn een openbare vergadering wordt uitgeschreven over de situatie in de rijstsector, waarbij de regering onlangs een compensatie van in totaal SRD 60 miljoen aan een deel van de rijstboeren heeft goedgekeurd. 

In de samenleving is veel ruis ontstaan, die is uitgemond in protesten van de rijstboeren vanwege het weer niet nakomen van beloftes door de regering. 

De mededeling van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), als zou de SRD 60 miljoen betrekking hebben op het totaal van ingezaaide arealen van 30.000 hectare, wordt zwaar in twijfel getrokken door de rijstboeren. Die beweren dat er slechts 17.000 hectare is ingezaaid.

Volgens de fracties van de NDP, NPS en de BEP geeft dit aan, dat er mogelijk 13.000 hectare  frauduleus aan compensatie kan worden uitgekeerd, ten koste van rijstboeren die daadwerkelijk hebben ingezaaid. De oppositie eist transparantie en vraagt dat de minister van LVV op zo kort mogelijke termijn tekst en uitleg komt geven in het parlement.

error: Kopiëren mag niet!