Oorlog USA in Gaza

10% bevolking gedood, vermist of gewond

Ongeveer 10% van de bevolking in de Gazastrook is gedood, gewond geraakt of vermist als gevolg van de 293 dagen durende genocide die Israël in de Gazastrook heeft uitgevoerd en die sinds 7 oktober 2023 aan de gang is. Uit de voorlopige statistieken van Euro-Med Monitor blijkt dat ongeveer 50.000 Palestijnen zijn gedood. Dit aantal omvat degenen die naar verluidt vastzitten onder het puin van verwoeste gebouwen, of wier lichamen vastzitten op wegen of in grensgebieden die volledig zijn verwoest en dus niet kunnen worden geborgen. Ruim 100.000 anderen zijn inmiddels gewond geraakt. De meerderheid van deze slachtoffers waren burgers, vooral vrouwen en kinderen, terwijl ongeveer 3.000 extra Palestijnen simpelweg verdwenen zijn nadat ze in de Gazastrook waren gearresteerd, terwijl hun lot onbekend bleef.

De ravage die aangericht wordt in Palestina is toe te schrijven op het conto van de Amerikaanse regering. In de wereld wordt ervan uitgegaan dat de aanvallen op ook scholen, ziekenhuizen en woonwijken, de goedkeuring en ondersteuning dragen van de Amerikaanse regering. De oorlog in Palestina is een Amerikaanse oorlog. Het is niet de oorlog van het leger van Israël (Israel Defence Force: IDF) maar van het Amerikaanse leger. De regering van Israel is voor het gerecht gebracht voor genocide, maar het is eigenlijk de Amerikaanse regering die in de beklaagdenbank moet zitten. De daadwerkelijke uitvoering van de Amerikaanse oorlog in Palestina ligt nog alleen in handen van de IDF. Dit leger zal alle grenzen die gelden in de oorlog overschrijden, omdat geen enkele macht in de wereld Israel tot de orde mag roepen. Het Amerikaanse leger staat dreigend, zogenaamd ter verdediging van elke actie vanuit landen in de regio. 

Recent is door de regering van Israël (en de USA als ondersteuner) een aanval gepleegd op het grondgebied van Iran om de leider van Hamas te doden. Ook zouden exponenten van Hezbollah zijn gedood bij aanvallen. Het leger van Israël kan in alle landen personen die tegen Israël zijn liquideren, dat kan als het ware ook in Suriname. De regering van Israël heeft een blanco cheque van de regering van USA. Zij mogen bepalen wat goed is in het belang van het behoud van de USA. Zij mogen hun verdedigingsstrategie bepalen en aanvallen uitvoeren.

Het enige wat Israël moet doen is aangeven dat de aanval was ter verdediging van Israël en in het belang van Israël. Ze mogen in alle landen aanvallen uitvoeren en hun territoriale integriteit schenden. Als die landen hun soevereiniteit geschonden aanvoelen en tegenmaatregelen aankondigen, dan komt de USA direct op de proppen met de luchtmacht en de oorlogsschepen. 

Als leiders doorgaan om het sentiment tegen de USA aan te wakkeren, dan creëert de USA een tweedeling en opstanden in de landen en worden dan rebellen ondersteund. Die liquideren dan de leider die een anti-Amerika  houding heeft. Soevereiniteit heeft vanaf de ingrepen van de USA in Irak en Libië een heel andere betekenis gekregen. Op de universiteiten is eens aan de studenten geleerd dat een bepaalde regering een andere regering in een andere Staat niet kan en mag afzetten. Het internationaal recht tussen de Staten functioneert niet en de VN is eigenlijk rijp voor de prullenbak, los van enkele organen die eraan hangen zoals de WHO.  

Uit de schattingen van Euro-Med Monitor blijkt, dat minstens 51.000 mensen zijn omgekomen als gevolg van de Israëlische blokkade van de hele Gazastrook. Het gaat dan om weigering van medische zorg, ineenstorting van de gezondheidszorgsector als gevolg van de doelgerichte aanvallen en blokkade van Israël en onvoldoende ambulancediensten als gevolg van de doelgerichtheid en blokkade. Ook is er een ernstig tekort aan basisgeneesmiddelen, vooral voor patiënten met chronische ziekten en kanker. De mogelijkheid om voor behandeling naar het buitenland te reizen preventie voor de verspreiding van infectieziekten en epidemieën zijn weggevallen. Dienovereenkomstig steeg het natuurlijke sterftecijfer van naar schatting 3,5 per 1.000 mensen vóór het begin van de genocide tot 22 per 1.000 mensen tijdens de genocide.

Als een vorm van vergelding en collectieve bestraffing tegen de bevolking van de Gazastrook heeft Israël gestaag burgers, burgerobjecten en onder VN-vlag vallende opvangcentra aangevallen in een poging zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Dit zijn volwaardige oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid volgens het Statuut van Rome, dat het Internationaal Strafhof toepast, evenals schendingen van het internationaal humanitair recht en de Conventies van Genève van 1949.

Het waarborgen van de gezondheid en waardigheid van de bevolking door toegang tot water en sanitaire voorzieningen is een fundamenteel mensenrecht dat internationale erkenning heeft gekregen. Het toekennen van dit recht aan de Palestijnen in de Gazastrook vereist echter dat er een einde komt aan de genocide van Israël, dat het beleg wordt opgeheven en dat wat er nog in de enclave overblijft, wordt gered, wat momenteel niet levensvatbaar is. Vertragingen zullen er óf voor zorgen dat alle sectoren in de Gazastrook volledig instorten, óf leiden tot verdere aanzienlijke kosten in termen van burgerlevens en gezondheidszorg.

De internationale gemeenschap is ervoor verantwoordelijk dat humanitaire hulp de Gazastrook, inclusief het noordelijke deel van de Gazastrook, tijdig, veilig en efficiënt bereikt. Deze hulp moet alle fundamentele voedsel- en non-foodartikelen omvatten die nodig zijn om de erbarmelijke omstandigheden aan te pakken waarmee de gehele bevolking van de Gazastrook wordt geconfronteerd.

Landen die Israël voorzien van wapens, militaire technologie en andere vormen van steun, ondanks de veronderstelde wetenschap dat deze steun wordt gebruikt om internationale misdaden tegen de Palestijnen te plegen, moeten verantwoordelijk worden gehouden voor de misdaden die in de Gazastrook zijn gepleegd. inclusief genocide. De grootste wapenleveranciers zijn de USA, Duitsland en Italië. 

Israël bewaart een enorm Amerikaans wapendepot dat in 1984 werd opgericht om de bevoorrading van troepen voor te bereiden in geval van een regionaal conflict, en om Israël in noodsituaties snelle toegang tot wapens te geven.

Het Pentagon verscheepte na de Russische invasie ongeveer 300.000 155 mm artilleriegranaten uit het wapendepot naar Oekraïne. Sinds het begin van de Gaza-oorlog worden naar verluidt ook munitievoorraden in het depot aan Israël geleverd.

error: Kopiëren mag niet!