India: Prominente personen eisen stopzetting wapenleveringen aan Israëlwapens naar Israël

Een groep prominente figuren in India heeft minister van Defensie Rajnath Singh opgeroepen om te stoppen met wapenleveringen aan Israël.

Volgens Indiase media stuurden voormalige rechters van het Constitutionele Hof en het Hooggerechtshof, economen en activisten een brief aan minister van Defensie Singh, waarin staat: “India moet onmiddellijk zijn samenwerking met Israël op het gebied van de levering van militaire munitie opschorten en onmiddellijk alle moeite doen om ervoor te zorgen dat wapens die aan Israël worden geleverd, niet worden gebruikt voor genocide of schendingen van het internationaal humanitair recht.”

De opstellers van de brief eisen een herziening van alle vergunningen die aan Indiase bedrijven zijn afgegeven om militaire wapens en munitie naar Israël te exporteren. Ze riepen op om details van exportvergunningen, inclusief de landen waarnaar ze worden geëxporteerd, openbaar te blijven maken.

Ook legden ze uit dat de overheid vergunningen heeft verleend aan ten minste drie wapenbedrijven om wapens naar Israël te exporteren tijdens de oorlog in Gaza en zelfs nadat het Internationaal Gerechtshof zijn beslissingen had genomen.

(Foto: Econoom Jean Dreze (midden) en de prijswinnende auteur Arundhati Roy (rechts) spreken de media toe in New Delhi. Foto: Anadolu)

error: Kopiëren mag niet!