Dc Gobardhan doet oproep aan actievoerende rijstboeren om activiteiten 145 jaar vestiging Nw. Nickerie niet te verstoren 

Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan van Nickerie heeft rijstboeren die inmiddels al zeker een week in actie zijn rond het centrum van Nieuw Nickerie, opgeroepen om de festiviteiten deze week rond 145 jaar vestiging Nieuw Nickerie niet te verstoren. 

“We krijgen in het weekend veel toeristen, vooral stedelingen, laten wij hen niet afschrikken. Laten we ervoor zorgen dat zij hier goed kunnen verblijven.”

Gobardhan gaf aan machteloos te zijn in de kwestie rond de financiële tegemoetkoming vanuit de regering voor de rijstboeren. Volgens haar zal de regering daarover een besluit moeten nemen. Op 30 juli hebben verhitte boeren gepoogd om het commissariaat Nickerie tegenover het Brasa Plein te bestormen. 

Vier maanden geleden had president Chan Santokhi hen in de districtszaal op het complex compensatie beloofd. Die bleef geruime tijd uit. Het uiteindelijk goedgekeurde bedrag van SRD 2.000 is echter volgens de boeren veel te laag. Deze kwestie sleept zich inmiddels voort. 

Op 8 augustus  is het precies 145 jaar geleden dat Nieuw Nickerie werd gesticht. De hoofdplaats van Nickerie is het centrum van de economische bedrijvigheid in het westen van het land. In dit kader vinden er verschillende activiteiten en evenementen, die door diverse organisaties worden georganiseerd, plaats.

Een wandelmars en een officieel feestprogramma zijn al gepland. Met de aanhoudende acties is er enige onduidelijkheid over de voortgang van de festiviteiten zoals oorspronkelijk gepland.

error: Kopiëren mag niet!