DNA investeert in eigen Veiligheids- en Wetgeving units 

Er zijn twee nieuwe afdelingen binnen De Nationale Assemblée (DNA) gelanceerd, waaronder de afdeling Veiligheid DNA en de Wetgevings Unit DNA. Volgens DNA-voorzitter Marinus Bee wordt hiermee invulling gegeven aan het Strategisch Beleidsplan DNA 2022-2026. 

De lancering van de twee nieuwe afdelingen vond donderdag 1 augustus, in de nieuwbouw van het parlement, plaats. 

Het opzetten van een Wetgevings Unit is van belang, om te werken aan de verbetering van wetgevingsprojecten en het verloop na goedkeuring van wetten in het parlement te begeleiden. Evaluatie van wetten is hierbij ook van belang. Voor de opzet van deze afdeling hebben personeelsleden van het parlement een korte periode meegelopen in de Tweede Kamer van Nederland. Ook zal er vanuit de Tweede Kamer, waar nodig, assistentie worden verleend. Clyde Soetodirijo zal de leiding hebben bij de Wetgevings Unit.

Veiligheid

De Veiligheids Unit is opgezet als gevolg van de financiële druk die er is ontstaan op de begroting van het parlement, bij het bekostigen van een externe instantie. Met de opzet van deze unit kan de organisatie zelf de richting van de veiligheidsdienst bepalen. Mitchell Zeefuik zal belast worden met de dagelijkse leiding van de deze nieuwe unit. De oprichting van dit team heeft twee jaar geduurd en zal zich bezighouden met objectbeveiliging, begeleiding van binnen en buitenlandse gasten en ondersteunen bij activiteiten van het parlement. 

Voorzitter Bee heeft het veiligheidspersoneel op het hart gedrukt, om hun rol serieus te nemen. “U bent het eerste aanspreekpunt en let u op uw gedrag binnen en buiten de organisatie. Heb een voorbeeldige houding”, drukte voorzitter Bee hen op het hart. Het team zal nog een opleiding tot Buitengewoon Agent Van Politie (BAVP) volgen.

error: Kopiëren mag niet!