Controverse rondom Industrieel Park bij Suralco te Paranam

Het plan voor een industrieel park op het terrein van Suralco in Paranam heeft tot ophef geleid. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking onthulde dat er een Memorandum of Understanding (MoU) is getekend met acht bedrijven voor de ontwikkeling van het terrein. Hoewel de regering faciliteert, is ze niet actief betrokken bij het ontwikkelingsproces. Het proces is volgens Ramdin al een jaar gaande.

Michel, onze huiseconoom, stelt dat niemand tegen ontwikkeling kan zijn, maar wijst op de gebrekkige transparantie. Hij vindt het zorgwekkend dat er geen publieke oproep was waar anderen hun interesse konden uiten, waardoor het proces als ‘grijs’ wordt gezien. Michel vindt het bovendien vreemd dat de minister tijdens een persconferentie de namen van de betrokken bedrijven niet kon noemen.

Volgens Michel moet Suralco eerst het terrein officieel aan de staat teruggeven. Pas dan zouden de acht bedrijven een pre hebben met hun MoU om geselecteerd te worden. Hij mist de openbaarheid van bestuur en roept de minister op om de MoU nietig te verklaren en opnieuw te starten met een publieke oproep.

Bovendien herinnert hij aan herstel van de milieuschade die Suralco de staat verschuldigd is, een probleem dat nog steeds niet door de regering is aangepakt. Transparantie en publieke betrokkenheid zijn cruciaal voor een eerlijke en succesvolle ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!