Assembleelid Sampie (ABOP) pleit voor rechtvaardige uitkeringen binnenlandbewoners

ABOP-Assembleelid Edgar Sampie heeft zijn mening geuit over de ongelijkheid in de uitbetaling van uitkeringen tussen de binnenlandbewoners en burgers van andere districten. Volgens Sampie worden de binnenlandbewoners al zeker twee jaar niet uitbetaald, terwijl er met spoed geld wordt vrijgemaakt voor protesterende boeren in Nickerie.

Sampie benadrukt dat deze situatie onaanvaardbaar is en vraagt de regering om evenveel aandacht te besteden aan de binnenlandbewoners als aan andere groepen. “Het is niet eerlijk, dat onze mensen in het binnenland al twee jaar zonder uitkering zitten, terwijl er binnen enkele dagen geld wordt vrijgemaakt voor anderen”, aldus de volksvertegenwoordiger.

Sampie stelt dat hij vaak wordt beschuldigd van discriminatie wanneer hij zulke kwesties aankaart. “Ik word gezien als iemand die discrimineert, terwijl ik alleen maar wil dat iedereen krijgt waar ze recht op hebben”, stelt Sampie. Zo benadrukt hij dat het bij deze niet gaat om verdeeldheid zaaien, maar om het creëren van een rechtvaardige samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.

De situatie heeft veel aandacht getrokken en leidde tot verschillende discussies, zowel in de reguliere media als op social media. Veel burgers steunen Sampie’s standpunt en roepen op tot eerlijke en gelijke behandeling van alle burgers, ongeacht hun woonplaats.

error: Kopiëren mag niet!