Ashwin Adhin: “NDP moet nieuwe visie ontwikkelen voor komende 40 jaar”

‘Wij moeten een sterke vuist vormen’

Oud-vicepresident en parlementariër Ashwin Adhin heeft aangegeven dat het belangrijk is dat de NDP een nieuwe visie ontwikkelt die zal meegaan voor de komende 40 jaar. Volgens hem is de partij inmiddels 37 jaar oud en een politieke visie heeft volgens hem een levensduur van 40 jaar. Het is volgens hem zo, dat de NDP zich klaarmaakt voor de komende periode. Zo sprak Adhin bij een bijeenkomst van de NDP afgelopen week. 

Hij  heeft ook publiekelijk aangegeven het presidentschap te ambiëren. Traditioneel is deze functie binnen het Surinaams politiek bestel weggelegd voor de voorzitter van de grootste politieke partij van het land. De nieuwe partijvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft zich echter hierover nog niet uitgesproken. Adhin riep de aanwezigen op om binnen het paarse kamp een sterke vuist te vormen. Zo kan de partij zich verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. 

Adhin was in 2020 lijsttrekker voor de NDP in het district Wanica en kreeg 5.601 stemmen. Hij werd als enige NDP’er gekozen in Wanica. “Men zit naarstig te zoeken naar zaken die niet zijn uitgevoerd in twee termijnen. Dat is het trieste van de zaak, als alles zo mooi is vastgesteld, je kan duizend naslagwerk achterlaten, maar men kan blijven dromen, dat zij kennelijk nooit hebben gedaan en ook nooit zullen doen in de termijn van de regering Santokhi-Brunswijk”, sprak de politicus al eerder.

“Er worden projecten van de vorige regering vervolgd met alle fanfare. Maakt u zich niet druk, na deze termijn gaan wij het vervolgen en afronden”, aldus de voormalige vicepresident.

error: Kopiëren mag niet!