50 Cent brengt 3,5 miljoen dollar cash mee naar fotoshoot: “Het lag thuis rond te slingeren”

Rapper 50 Cent (49) kwam niet met lege handen naar zijn laatste fotoshoot. Hij bracht maar liefst 3,5 miljoen dollar – zo’n 3,2 miljoen euro – mee in cash in twee zware, zwarte koffers.

Voor de cover van ‘The Hollywood Reporter’ wilde Curtis Jackson III – zoals hij echt heet – op een stapel geld zitten. 50 Cent heeft duidelijk wel wat meer geld dan wat zijn naam doet vermoeden.

Alle deuren en ramen werden meteen goed afgesloten. Wanneer ze hem vroegen hoe ze bij de bank reageerden toen hij dat geld ging afhalen, moest hij eens hard lachen. “Ik heb dit geld gewoon thuis, ik heb zelfs meer dan dat”, antwoordde hij zonder verpinken.

Zijn inspiratie? Bokser Muhammad Ali, die in 1964 poseerde met 1 miljoen dollar voor de cover van het bekende Amerikaanse blad ‘Sports Illustrated’. “Ik had zoiets van: ‘Ik wil ook zo’n shoot doen’”, klinkt het bij de rapper. Met een sigaar in zijn handen, al zittend op een stapel cash werd de coverfoto een feit.

Tussen het poseren door ging 50 Cent regelmatig door het geld en nam af en toe zelfs een extra stapeltje erbij om op het tafeltje naast hem te leggen, terwijl de mensen op de set vol ontzag toekeken.

De artiest werd wereldberoemd met zijn debuutalbum ‘Get Rich or Die Tryin’ in 2003. “Mijn eerste album werd het grootste debuut in hiphop, 13 miljoen verkochte exemplaren”, legt hij uit. “De eerste televisieshow die ik produceerde (‘Power’, red.), werd de best bekeken show van de hele zender. Dus als dat gebeurt, lacht de toekomst je een beetje toe: ‘Wat voor ideeën heb je nog meer?’ Het gaf me de mogelijkheid om steeds meer te doen.”

error: Kopiëren mag niet!