Rashied Doekhie ergert zich aan beleid rond aanbestedingen van projecten

“Uitleg van OW-minister over problemen bij IDB-project is zielig verhaal dat nergens op slaat”

Rashied Doekhie, een prominente kenner van Nickerie, heeft zijn ongenoegen geuit over het huidige beleid rond aanbestedingen van projecten. Volgens Doekhie is het vraagstuk rondom het mogelijk stopzetten van het IDB-project aan de Van ’t Hogerhuysstraat slechts het topje van de ijsberg.

“Het is niet alleen het IDB-project dat vragen oproept binnen de gemeenschap. Ook projecten zoals de Arowarra-sluis, de Saramaccadoorsteek, de rehabilitatie van waterschappen in Nickerie, en de weg naar Apoera, staan onder zware kritiek”, aldus Doekhie. Hij benadrukt dat de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Openbare Werken (OW) geen bevredigende antwoorden geven op de vragen die er zijn rondom deze projecten.

Doekhie, die al meerdere malen de noodklok heeft geluid over de gebrekkige uitvoering van bepaalde projecten, prijst het feit dat de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) eindelijk een project heeft geïdentificeerd waar zaken misgaan. “Het is goed dat de IDB eindelijk ziet dat er dingen misgaan, maar waarom worden niet alle projecten op dezelfde manier onderzocht?”, vraagt Doekhie zich af.

Bij de Saramaccadoorsteek werd volgens Doekhie een ondeskundige aangesteld om het werk uit te voeren, wat leidde tot wanbeleid en verspilling van middelen. Daarnaast wijst hij op het mangrove project in het Bigi Pan-gebied, waar naar zijn zeggen tweemaal anderhalf miljoen SRD werd betaald zonder dat de gemeenschap noemenswaardige resultaten ziet.

“Zielig verhaal’

Doekhie bekritiseert ook het optreden van de minister van Openbare Werken. Hij noemt de uitleg van de minister over de problemen bij het IDB-project een “zielig verhaal” dat nergens op slaat. “Op deze manier gaat het land naar de verdoemenis”, aldus Doekhie, die de regering oproept om aandacht te besteden aan de perikelen rondom aanbestedingen.

error: Kopiëren mag niet!