OM: Landingsbaan in Goliath-gebied vernietigd 

Het Justitieel Interventie Team (JIT), ondersteund door het Nationaal Leger (NL), heeft donderdag 1 augustus een illegale landingsbaan in het Goliath-gebied, gelegen in het district Sipaliwini, onklaar gemaakt. 

Deze actie werd uitgevoerd in opdracht van de Procureur-Generaal, en maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om illegale activiteiten en smokkel tegen te gaan. Dit is de vierde illegale landingsbaan in dit gebied, die succesvol onklaar gemaakt is, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Het OM zegt het belang van de strijd tegen illegale activiteiten die de veiligheid en integriteit van het land bedreigen, te benadrukken.

“Onze gezamenlijke inzet met nationale partners versterkt onze capaciteit om dergelijke dreigingen effectief aan te pakken. Alle burgers worden opgeroepen om waakzaam te blijven en verdachte activiteiten te melden. Alleen samen kunnen we een veilige en rechtvaardige samenleving waarborgen”, aldus het Openbaar Ministerie.

Het OM zal dit beleid voortzetten door overige illegale landingsbanen die gebruikt worden voor drugsdroppingen onklaar te maken.

error: Kopiëren mag niet!