Nieuwe waterbronnen te Henar geven hoop op voldoende leidingwater 

Na een moeizame periode sinds 2022, waarin de levering van water voornamelijk plaatsvond via watertrucks, is de situatie in het ressort Henar,  Nickerie, eindelijk aan het normaliseren. Districtscommissaris Senrita Gobardhan meldt aan de redactie van Dagblad Suriname, dat de boorwerkzaamheden voor nieuwe waterbronnen succesvol zijn afgerond.

De nieuwe waterbronnen in Henar zullen binnenkort zorgen voor voldoende drinkwater uit de kraan voor de lokale bevolking. Gobardhan heeft zich meerdere malen persoonlijk georiënteerd bij de boorwerkzaamheden om de voortgang te monitoren.

Hoewel die werkzaamheden een belangrijke stap zijn, betekent dit nog niet dat de inwoners onmiddellijk van water zullen worden voorzien. 

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft de werkzaamheden overgenomen van het boorbedrijf dat verantwoordelijk was voor de initiële boringen.

In aanwezigheid van diverse prominenten, waaronder SWM-directeur Clifton Lienga en districtscommissaris Gobardhan werd onlangs het startsein gegeven voor de aanleg van de SWM-hoofdbuis langs de Rangoonrijstweg in het ressort Henarpolder.

De aanleg van deze hoofdbuis is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de inwoners van het ressort toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater.

error: Kopiëren mag niet!