Donald Trump suggereert dat Kamala Harris ’toevallig zwart is geworden’

Voormalig president Donald Trump beweerde woensdag ten onrechte dat zijn Democratische rivaal van 2024, vicepresident Kamala Harris, ’toevallig zwart is geworden’ een paar jaar geleden, en zei dat ze ‘plotseling een wending maakte’ in haar identiteit.

“Ze was altijd van Indiase afkomst en ze promootte alleen haar Indiase afkomst. Ik wist niet dat ze zwart was tot een aantal jaar geleden, toen ze toevallig zwart werd, en nu wil ze bekend staan ​​als zwart. Dus ik weet niet, is ze Indiaas of is ze zwart?”, zei de voormalige president.

“Ik heb respect voor beide, maar zij duidelijk niet, want ze was helemaal Indiaas, en toen maakte ze opeens een bocht en werd ze – ze werd een zwarte persoon”, zei hij op de conventie van de National Association of Black Journalists. “Ik denk dat iemand daar ook eens naar zou moeten kijken.”

Sprekend woensdag in Houston op een bijeenkomst beschreef Harris de opmerkingen van de voormalige president als “dezelfde oude show, de verdeeldheid en het gebrek aan respect”.

error: Kopiëren mag niet!