Surinaamse ambassade in Brasília neemt deel aan ‘Capital Moto Week’

De ambassade van Suriname in Brasília heeft dinsdag 23 juli met succes deelgenomen aan het project ‘Embaixadas na Vila do Bem – Capital Moto Week’. Dit initiatief werd georganiseerd door het Secretariaat voor Internationale Betrekkingen van het Federaal District en vond plaats van 18 tot 27 juli 2024 in Granja do Torto, Brasilia. 

“Vila do Bem”, vrij vertaald als “Dorp van Goedheid”, is een complex binnen Granja do Torto  in de stad Brasília dat tijdens de “Capital Moto Week” kosteloos gezondheids- en onderwijsdiensten, evenals tentoonstellingen van kunst en cultuur, aanbiedt aan de gemeenschap en instellingen die kinderen in kwetsbare sociale situaties ondersteunen. Het project maakt deel uit van de “Capital Moto Week”, het grootste motorfestival van Latijns-Amerika, dat bekendstaat om zijn aanzienlijke impact op de lokale economie en cultuur. 

De editie van 2024 streefde ernaar deze traditie voort te zetten door een sociale actie te integreren via culturele activiteiten en daarbij vooral de medewerking van ambassades te vragen. Vele ambassades hebben aan dit verzoek gevolg gegeven.

De ambassade presenteerde banners met informatie over Surinaamse groenten, de Surinaamse cultuur, toerisme in het binnenland, de historische binnenstad van Paramaribo en producten geproduceerd in Suriname. Verder bood de ambassade de bezoekers een smaakvolle ervaring aan met Surinaamse culinaire lekkernijen, waaronder samosa’s en verfrissende sappen. Daarnaast werden kleine geschenken uitgedeeld in de vorm van authentieke Surinaamse zeepjes zoals neem, papaja, houtskool, krappa, podosiri en bita met een bijbehorend washandje, geproduceerd door vrouwelijke Surinaamse ondernemers. 

error: Kopiëren mag niet!