Peru beveelt Venezolaanse diplomaten te vertrekken na omstreden uitslag verkiezingen

De regering van Peru beval Venezolaanse diplomaten om binnen 72 uur te vertrekken, nadat de Venezolaanse kiesautoriteit president Nicolas Maduro tot winnaar van de verkiezingen van zondag had uitgeroepen.

Het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte in een verklaring bekend, dat de Venezolaanse diplomaten het land moeten verlaten.

Peru is de thuisbasis van een van de grootste gemeenschappen van Venezolaanse migranten, waarvan de meesten de afgelopen jaren hun thuisland zijn ontvlucht.

Tijdens een interview met CNN gevraagd of Peru de betrekkingen met zijn Zuid-Amerikaanse land zal verbreken, antwoordde minister van Buitenlandse Zaken Javier Gonzalez-Olaoechea: “Het is niet onze wens, maar we kunnen het niet uitsluiten.”

Peru had eerder maandag gezegd dat het geen schending van de volkswil van de Venezolanen zou accepteren en dat het zijn ambassadeur had teruggeroepen.

De Peruaanse regering ziet in oppositie politicus Edmundo González Urrutia de winnaar van de verkiezingen. Veel Latijns-Amerikaanse leiders hebben de Venezolaanse verkiezingsresultaten verworpen of gezegd dat er meer transparantie nodig is.

error: Kopiëren mag niet!