Kritiek op ‘tam tam’ door regeringsleden rond oplevering projecten 

“Ze beloven bruggen over de Corantijnrivier naar Guyana en over de Surinamerivier en wat ze doen is een loopbrug over een trens. Dat ook nog onder water loopt”, zo stelt Henna K., boze buurtbewoner van de Jamaludinstraat waar onlangs een loopbrug werd geopend in aanwezigheid van ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken en Henri Ori van Onderwijs. Wetenschap en Cultuur, samen met districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. 

“De weg is bij tij en ontij volledig onder water. Om maar niet te spreken over de enorme hopen vuil en afval. Dit is onvoorstelbaar”, vervolgt Henna. 

Op social media is de kritiek op de uitbundigheid bij opleveringen van diverse infrastructurele projecten niet mals. De aanwezigheid van president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en diverse ministers wordt aangehaald als onnodig en excessief. “Al die kosten voor feest, catering en veiligheid kunnen beter besteed worden”, stelt C.H. op social media. “De mensen van de regering zitten te vechten om op de foto te komen en lintjes te knippen. Ze denken dat het volk dom is”, schrijft S.T. 

President en vicepresident vechten om opening 

Op diverse momenten hebben burgers opmerkingen geplaatst over een strijd tussen de president en vicepresident bij openingsceremonies van projecten, met name in het binnenland. NPS-leider Greg Rusland heeft de kwestie in de Nationale Assemblee aangehaald. “Het is onkan dat de president en vicepresident een automatische geldmachine in gebruik gaan nemen in het binnenland.” Rusland ging in op de politieke verhoudingen tussen de coalitiepartijen en de regering Santokh-Brunswijk. 

De NPS, waarvan Rusland voorzitter is, besloot in februari 2023 uit de coalitie te stappen. Volgens hem was vanaf het begin duidelijk dat de samenwerking niet goed was. “Er was vanaf het begin een competitie tussen president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk”, sprak Rusland eerder. Dat is tekenend voor de samenwerking. Volgens Rusland is de huidige samenwerking tussen de ABOP en VHP funest voor het land. 

Opening openbare toilet in binnenstad  

Vorig jaar werd in de binnenstad van Paramaribo een openbare toilet in gebruik genomen. Daar was ook een uitgebreide openingsceremonie met OW-minister Nurmohamed en districtscommissaris Bhola. Dit leidde destijds ook tot enorme kritiek in de samenleving. Echter schijnt het niet doorgedrongen te zijn binnen de kringen van de regering.

“Een mooie samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het Commissariaat, een win win situatie voor de binnenstad”, sprak districtscommissaris Bhola van Paramaribo Noord-Oost toen.

error: Kopiëren mag niet!