Eindelijk zichtbare stappen voor studiefondsen studenten

In februari van dit jaar hebben studenten van de studentencampus op het AdeKUS complex (Anton de Kom Universiteit van Suriname) zich luid en duidelijk uitgesproken over hun kritieke financiële situatie. De aanleiding was een voorgenomen verhoging van de huurprijzen, die voor veel studenten onbetaalbaar dreigde te worden.

een cruciaal overleg met vicepresident Ronnie Brunswijk en de minister van Onderwijs, Henry Ori,  werd de studenten beloofd dat zij via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) financiële ondersteuning zouden ontvangen. Deze tegemoetkomingen zouden geen leningen zijn, maar directe steun om de alsmaar stijgende kosten het hoofd te bieden.

Nu, bijna vier maanden na dat overleg, is het zover: er is een studiefonds opgericht bij de NOB, mogelijk gemaakt door bemiddeling van zowel de president als de vicepresident. De eerste uitkeringen die door de NOB worden verstrekt, betreffen kortingen op de huidige inschrijfgelden. Ouders met één of meer kinderen die een wetenschappelijke of hoger beroepsopleiding volgen, in aanmerking voor kortingen.

De status van de maandelijkse toelagen voor studenten bevindt zich nog in de uitwerkingsfase. Er wordt gewerkt om zodoende dit proces spoedig af te ronden en de financiële druk voor studenten verder te verlichten. Dit markeert een belangrijke stap in de ondersteuning van studenten en hun families, die steeds meer moeite hebben om de stijgende kosten van het onderwijs te dragen. 

Met de oprichting van het studiefonds is er nu zicht op concrete hulp, wat aanzienlijke verlichting zal bieden voor velen.

error: Kopiëren mag niet!