Braziliaanse Legende Marta Krijgt Rood in Mogelijk Olympisch Afscheid

De legendarische Braziliaanse voetbalster Marta kreeg woensdag een rode kaart in de laatste groepswedstrijd van de Olympische Spelen tegen Spanje. In tranen verliet ze het veld in Bordeaux na een tackle op Olga Carmona in de blessuretijd van de eerste helft. Marta, zes keer uitgeroepen tot beste speelster ter wereld, speelt in haar zesde en laatste Olympische Spelen. Spanje won de wedstrijd met 2-0 dankzij goals van Athenea del Castillo en Alexia Putellas. Ondanks de nederlaag heeft Brazilië nog een kans om door te gaan naar de kwartfinales. Marta, beter bekend onder haar voornaam, heeft nog nooit een Olympische of Wereldbekertitel gewonnen, maar heeft een indrukwekkend record van 119 doelpunten in 200 interlands.