Vertegenwoordiger Braziliaanse luchtvaartgigant Embraer bezoekt minister Amoksi

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft onlangs een vertegenwoordiging van de Braziliaanse luchtvaart en defensiegigant Embraer ontvangen voor een kennismakingsgesprek. Alfredo Roberto Junior van Embraer Defense & Security, vergezeld van Pereira Fernandes Charlles, hebben de minister in kennis gesteld van activiteiten van het Braziliaanse conglomeraat. De kansen voor Suriname vanuit de Braziliaanse luchtvaart werden tevens belicht. 

Embraer ontwikkelt en produceert vliegtuigen en luchtvaart systemen. Roberto Junior gaf aan dat Embraer na de Amerikaanse Boeing en Europese Airbus de derde grootste producent van burgervliegtuigen ter wereld is. Het bedrijf is ook aanzienlijk aanwezig in de militaire luchtvaart en behoort tot de top 100 defensie aannemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in São Paulo, Brazilië, met kantoren en activiteiten in China, Nederland, Portugal, Singapore en de Verenigde Staten. 

Tegen deze achtergrond  hebben partijen gesproken over defensie en veiligheidssystemen voor betere beveiliging in Suriname en de grensgebieden. 

Roberto Junior was volgens het ministerie van Justitie en Politie ingenomen met de ontvangst en onderstreepte samen met de bewindsman het belang van partnerschappen op nationaal en internationaal niveau.

error: Kopiëren mag niet!