Hoera, de nieuwe Anti-Corruptie Commissie zal onze redder zijn!

Ah, de glorieuze aankondiging dat publieke functionarissen hun persoonlijke inkomen en vermogen moeten registreren bij de anti-corruptiecommissie. Wat een briljant plan! Nu zullen alle corrupte ambtenaren als sneeuw voor de zon verdwijnen, toch?

Natuurlijk, laten we vooral vergeten dat de Belastingdienst dit werk al zou kunnen doen. Want ja, een ambtenaar in een huis van $300.000 met meerdere luxe voertuigen en design horloges is natuurlijk volkomen normaal. Oh, wacht, is dat sarcasme? Waarom ja, het is het!

Het is echt hilarisch dat we verwachten dat een nieuwe commissie het werk gaat doen waar de Belastingdienst kennelijk in faalt. Misschien krijgt de nieuwe commissie magische krachten. Wat dacht je van een “Zien-Alles-Oog” waarmee ze de verborgen rijkdommen kunnen opsporen die zo mysterieus buiten het bereik van de Belastingdienst vielen?

En dan te bedenken dat het systeem zo eenvoudig te omzeilen is. Je zou je vermogen op naam van een familielid kunnen zetten. Of beter nog, maak een web van offshore bedrijfjes en laat niemand ooit weten wat van wie is. Echt, een kind kan de was doen!

Oh, en laten we niet vergeten de diplomaten! Deze trotse ambtenaren van Suriname, die nu ook hun vermogen moeten registreren, terwijl ze lekker in het buitenland zitten. Want natuurlijk hebben zij niets beters te doen dan braaf hun inkomen opgeven. Hilarisch toch?

Dus ja, deze briljante zet van onze regering zal vast en zeker alle problemen oplossen. Voor nu moeten we gewoon afwachten en genieten van de show. Grab your popcorn, folks!

error: Kopiëren mag niet!