Heetste stad ter wereld ziet vissen koken in zee en vogels bakken in de lucht in dodelijke hitte

Vis kookt in de zee en vogels bakken in de lucht van de heetste stad ter wereld, terwijl de temperaturen dodelijk hoog oplopen. Koeweit-Stad, ooit bekend als het “Marseille van de Golf”, met kustplaatsen die massaal bezoekers trekken en een bloeiende visserijsector, heeft moeite om zijn reputatie als strandbestemming te behouden, simpelweg omdat het te heet is.

Koeweit-Stad is grotendeels gebouwd met beton en asfalt, wat de warmte vasthoudt. Naarmate de temperaturen over de hele wereld stijgen, wordt de stad onbewoonbaar.

Het weerstation Miribah, in het noorden van Koeweit, registreerde de op twee na hoogste meting ter wereld op 21 juli 2016, toen het kwik steeg tot een ongelooflijke 54C. In 2021 zaten de temperaturen 19 dagen lang boven de 50C, een verschrikkelijk record dat binnenkort verbroken zou kunnen worden

Terwijl klimaatwetenschappers waarschuwen dat het land sneller opwarmt dan waar ook ter wereld, met temperaturen die naar verwachting met 5,5C stijgen tegen het einde van de eeuw, is Koeweit-Stad nu al te heet voor wilde dieren. Er zijn schokkende berichten verschenen over zeepaardjes die koken in de wateren van het land en vogels die dood uit de lucht vallen. Zelfs winterharde duiven zoeken schaduw op tegen de barre hitte, meldt The Mirror.

error: Kopiëren mag niet!